דילוג לתוכן העיקרי
fw_before_content
content

חלה לשבת מבית אילת-השחר

מאז פרוץ הקורונה חל איסור להכין חלות בגני הילדים בקיבוצים, מסורת זו כמו רבות אחרות נעצרה באחת. לכבוד השבת החורפית הבאה עלינו לטובה קבלו את מתכון החלות של גנון תלתן מאילת-השחר על פי מתכון של הקונדיטורית המקומית אלה הרדוף 
חלה לשבת

1 ק"ג קמח לבן,  50 גרם שמרים טריים, 1-1.5 כוסות סוכר, 400 גרם חמאה, 2 כוסות חלב, 4 ביצים 

אופן ההכנה: 

1. מפוררים את השמרים לקערה קטנה ומוסיפים אליהם את הסוכר, מחכים קצת עד שהשמרים 'זוללים' את הסוכר ונראה שהוא נעלם. 

2. מחממים את החלב עד לסף רתיחה, מורידים מן האש וממיסים בחלב החם את החמאה. 

חשוב! התערובת צריכה להיות פושרת ולא יותר. 

3. שמים את כל החומרים בקערה ולשים היטב. גם מיקסר איכותי המצויד בוו לישה יעשה עבודה מצוינת, תנו לו לעבוד עשר דקות לערך. הבצק יוצא דביק מאד וזה חוקי לגמרי, בשום פנים ואופן אל תתפתו להוסיף קמח! 

4. מתפיחים את הבצק במשך כשעה עד שעה וחצי (קצת יותר בחורף וקצת פחות בקיץ...), ניתן גם להכניס להתפחה במקרר במשך הלילה, התפחה לילית תהפוך את הבצק ליותר ידידותי למשתמש. 

5. אחרי ההתפחה הראשונית ניתן ליצור מהבצק חלות אישיות או משפחתיות. (עבור חלות בגודל בינוני, תוכלו לחלק את הבצק ל-5 חלקים וליצור מכל חלק חלה משפחתית בגודל של תבנית אינגליש קייק). 

6. את החלות המוכנות נהוג להבריש בביצה טרופה שערבבתם עם מעט מים, לפזר עליהן מעט שומשום ולתת להן לתפוח כחצי שעה עד שהן שמנמנות ויפות. 

7. החלות הקטנות והאישיות זקוקות לכ-20 דקות של אפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות, והגדולות זקוקות לכחצי שעה של אפייה. 

הוספת תגובה חדשה