קיבוץ גורמה - סדנה חדשה לניהול קיבוץ או מפעל - באמצעות מרכיבי ארוחת גורמה
יאיר ארד

קיבוץ גורמה

אביב לשם, דובר התנועה הקיבוצית - 15.7.2008

 

סדנה חדשה לניהול קיבוץ או מפעל - באמצעות מרכיבי ארוחת גורמה

 

אז איך מחברים: סדנה חדשה של המכון לייעוץ ופיתוח ארגוני באפעל מבקשת לסייע לארגונים עסקיים וחברתיים לנהל ולהשיג תוצאות. דרך המחשת הדברים יצירתית - באמצעות הכנת ארוחת גורמה...

 

הסדנה אורכת שמונה שעות, ואוכלוסיית היעד היא מנהלים וממלאי תפקידים בכירים בארגון. במהלכה מתקיים תהליך תכנון, קבלת החלטות, ביצוע והערכת תוצאות אותן מבקשים להשיג בארגון. הייחודיות בתהליך, אומרים המנחים יאיר ארד, איתן קיזלר (השף) ויאיר שביט, הוא שילוב היבטים פרקטיים ויישומיים עם התוצאה המוחשית בכל אחד מהשלבים, ולבסוף ההנאה ותחושת השגיות בתוצאה הסופית - ארוחת גורמה מעשה ידיהם של המשתתפים.

 

הסדנה מתקיימת במקום נעים המאפשר עבודה במטבח עם הדרכה בתחום הקולינארי, ובתחומי ההתנהגות הארגונית. היא כוללת משימות כמו ביצוע תהליכי תכנון וקבלת החלטות, בניית מרכיבי המנות, רכישת חומרי גלם, הכנת המנות והארוחה בשלמותה, עריכה והגשה, סעודה, סיכום והפקת לקחים. לארוחה ייקבע כמובן מחיר, מכיוון שאחת המטרות היא להרוויח כסף. במהלך הצגת המשימה מוגדרים המדדים והקריטריונים להערכת הביצוע.

 

מהלך הסדנה מתועד באמצעות צילום דיגיטאלי או וידיאו המוצג למשתתפים כחלק מהסיכום.

 

מידע נוסף ניתן למצוא באתר http://www.kibbutz.org.il/y-irguni/welcome.htm

מסמכים אחרונים במדור דוברות של התנועה הקיבוצית

מטה התנועה
מסמכים אחרונים
ארועים קרובים