החברים שמאחורי הסירים - פסטיבל האוכל "טעם כינרת" ייפתח בשבוע הבא




 

תחיה שירן


 

 

פסטיבל האוכל "טעם כינרת" ייפתח בשבוע הבא וכבר עולים מקיבוצי האזור שפע של ניחוחות: מתבשילים מקוריים, מפרויקטים קולינריים ומאטרקציות טעימות.

ב-ת-י-א-ב-ו-ן


לפסטיבל האוכל "טעם כינרת", שיתקיים (זו השנה השנייה) לאורך שלושה סופי שבוע מתחילת דצמבר, יש כמה שמות נוספים: "אנשים יוצרים קולינריה", וגם: "טועמים אחרת את הכינרת", ועוד: "בואו ליהנות עם האנשים שיודעים להאכיל, לארח ולשמח". לכל הסלוגנים האלה אחראית יוזמת הפסטיבל, אפרת אליאסף-גורפינקל (קיבוץ הראל), המבהירה כי לא רק הנוף המופלא ימשוך אותנו להתכרבל בריח החורף שזה עתה החל, אלא גם הניחוחות המעניינים העולים משפע של מטבחים במסעדות האזור, והסיפורים המרתקים של החברים שמאחורי הסירים.

"אחד הדברים הנחמדים שאפשר לראות בפסטיבל", אומרת אפרת, "הוא שאנשים בגיל של קריירה שנייה פונים - גם כאשר יש להם מקצועות מאוד ברורים ומסודרים - להגשמת חלום שקשור בדרך כלל ביצירה, ובכלל זה באוכל כיצירה". באזור הכינרת, לדבריה, קורים דברים מעניינים דווקא בחורף (ובמיוחד כשהוא בא אחרי קיץ שכזה, בו ידעו האזור ואנשיו טראומה רצינית). "חשוב שאנשים יבינו שהכינרת היא לא רק של יולי-אוגוסט, אלא גם של דצמבר - כאשר ההרים מצמיחים פלומה ירוקה, והגשם מרכך, מזכך, שוטף, נותן גוונים רכים כחולים ואפורים", מתפייטת אפרת.


פיוטית תהיה גם הארוחה שתפתח את הפסטיבל, ב- 30בנובמבר: בלב מטע הבננות של עין-גב יכין השף אייל שני ארוחת גורמה חד-פעמית ("שתחזור לעד ולא תחזור לעולם"), כולה על טהרת הטבע המקומי: עצי הפרי, גינות הירק, הטלאים, הדגים ושמן הזית. המחיר,  200ש"ח לאדם, לא משקף, לדברי אפרת, את שאר משתתפי הפסטיבל, שדווקא הורידו מחירים לתקופה זו. לאורך סופי השבוע יוכל קהל האוכלים להתבשם מריח הלחם הטרי, על שלל סוגיו (החתומה מטה נהנתה במיוחד מ"לחם הבטטות") במאפייה החביבה "אגדת לחם" שבגשר הישנה (ולטעום מ"חוויית נהריים" שעל הגבול עם ירדן); להזמין את "קדירת הפסטיבל" במסעדת "צל תמר" שבאשדות-יעקב איחוד ולהשתתף שם בסיור "נ-פ-ש" (נופים-פירות-שירים) במטעי הבננות, התמרים והזית; לטבול פיתות טריות זעירות מתוצרת-בית בחומוס טעים להפליא מסוגים שונים ובמרק קטניות עשיר - ב"חומוס בנגאלי", חומוסיה מצוינת שנפתחה לפני חודש וחצי באפיקים; לעבור סדנאות בישול ואפייה ולהצטייד בהמוני מוצרים ותבלינים, על בסיס תמרים ואחרים, בחנות הענקית "תמרים פלוס", ההולכת והופכת למרכז קולינארי אמיתי.

למעשה, אפשר (ומומלץ) להעביר בנעימים סופי שבוע שלמים בפסטיבל, כולל לינה, כי גם המלונות ובתי ההארחה מציעים מבצעים מיוחדים וסדנאות למיניהן (למשל: סדנת נטורופתיה ב"אחוזת אוהלו" שעל שפת הכינרת, תחת הכותרת: "המטבח כבית מרקחת מהטבע", או בראנץ' חגיגי במלון "נוף גנוסר", שאפשר לשלבו, במחיר סמלי, עם סיור בבית יגאל אלון וברפת האקולוגית); שיט שבו ניתן לצפות בדייגי עין-גב בפעולה (תוך השוואת הדיג כיום לדיג הקדום), ועוד. יש לציין שלא רק הקיבוצים - גם טבריה פותחת את שעריה לקהל הפסטיבל, עם מאכלים טברייניים עתיקים וחדשים, ולא רק במסעדות, אלא גם במטבחים פרטיים של נשים בשלניות, שייפתחו לציבור.

 הפסטיבל יסתיים ביריד חקלאי במתחם עין-גב (ברחבת "קפה טיילת"), עם שפע פריטי מזון טריים מתוצרת מקומית. ומסכמת אפרת: "פסטיבל טעם-כינרת מספר את סיפורם של הגברים והנשים שהכינרת, נופה וגידוליה הם ההשראה למטבח הייחודי להם, למקום וליצירת חייהם".


לרכישת מנוי ל"הקיבוץ" התקשרו 03-9309111 

 


מסמכים חדשים בעיתונות תנועתית וכללית



עיתונות קיבוצית


גיליונות אחרונים
ארועים קרובים