"בוצרים" זיתים בגשור




"בוצרים" זיתים בגשור

קרני עם-עד


בגשור בוצרים בימים אלה את הזיתים. אין פה טעות לשונית. ה"בצרת" - מכונה שבוצרת את הגפנים הוותיקות של הקיבוץ - בוצרת גם את 200 דונם הזיתים, שמניבים השנה רק בעונה השנייה. מכל דונם יופקו בבית הבד באיכסאל (אזור נצרת) 250 קילו שמן משובח של "ארץ גשור" - כך נקרא המותג. השמן המופק באיכסאל חוזר לגשור, שם הוא מבוקבק בבקבוקים אלגנטיים.

 

מספר יוסי פרידמן, חבר גשור ומנהל כרם הגפנים והזיתים: "ההספק המדהים של הבצרת, בציר של 30 דונם ליום, מאפשר לנו לקטוף את הזיתים בהבשלה האמיתית שלהם ולא באיחור, וגם מקצר ומייעל את ההגעה לבית הבד. השיטות המיושנות - ניעור הגזע והמסיק בידיים - אטיות בהרבה. אנחנו מייצרים את שתילי הזיתים במשתלה שלנו, וכשנה הבאה, כשנבנה בית בד,  נשלוט בתהליך הפקת השמן מראשיתו ועד סופו".


לרכישת מנוי ל"הקיבוץ" התקשרו 03-9309111 

 


מסמכים חדשים בעיתונות תנועתית וכללית



עיתונות קיבוצית


גיליונות אחרונים
ארועים קרובים