יזמות גורמה

קרני עם-עד


תפריט "טעמי הבית" בשער-העמקים לא ישאיר אתכם אדישים * בואו לטעום

 

בכל ימות השבוע (למעט יום ראשון), ובמיוחד בימי חמישי-שישי, משתרך תור של עשרות אנשים בפתח מבנה ששימש בעבר כ"מועדון לחבר" של שער-העמקים. במקום, שהפך לפני שבע שנים לחנות אוכל ביתי מוכן בשם "טעמי הבית", מחכים להם חמישים מיני סלטים טריים, וגם בשר ועוף, דגים וממולאים והיצע עשיר לצמחונים - הכול כשר למהדרין, בהפקת המטבח של הקיבוץ. מה שמייחד את המזון, לבד מטעמו הביתי, הוא היעדר חומרים משמרים. מרים שניר מנהלת את החנות, שגם מאפשרת ישיבה מחוץ למקום לסועדים שאינם כובשים את יצרם לנוכח הריחות והטעמים. הצוות כולל כמה עובדים מבוגרים, בני נוער שמסייעים במקום (בתשלום) יומיים בשבוע, וכמובן השף וכמה עובדי מטבח, שמכינים את השפע הטוב הזה בצד המזון המוגש לחברים בחדר האוכל. הלקוחות הנאמנים של "טעמי הבית" מגיעים מטבעון ומיישובי הסביבה, קבוצות מזדמנות וחיילי יחידות צבאיות שלוקחים אוכל ל"חפלה" בטבע. "קהל המעריצים", על-פי מרים שניר, כולל בעיקר אנשי עסקים ומפעלים בסביבה, שנוטלים את האוכל עמם בכלים חד פעמיים ומבקשים עוד.

 

בשירותי האוכל של העסק, שגם מוכיח עצמו כלכלית, נעזרים חברי שער-העמקים רק בתקופת החגים או באירועים משפחתיים גדולים. "הייחוד שלנו הוא בכך שאנחנו ערוכים לספק מזון, בהתראה קצרה, לאירועים וגם לאלה שמארחים כמות גדולה של אנשים ומתקשים לבשל עבורם במטבח ביתם הצנוע", מעידה מרים שניר על העסק שלה, אותו יזם בעלה, רפי, כאשר שימש, בשעתו, כאקונום הקיבוץ. "כל מילה על 'טעמי הבית' מיותרת", מוסיפה שניר. "צריך לבוא ולטעום. יש לנו תפריט טעימות, שאחריו אף אחד לא נשאר אדיש".


 



מסמכים חדשים בעיתונות תנועתית וכללית



עיתונות קיבוצית


גיליונות אחרונים
ארועים קרובים